Friday, 30 October 2015

Assalamualaikum...

Kak yong ni dari anak dara x pandai masak...x pandai langsung ok..masak nasi pun kdg hangit..sbb selalu terleka..pestime mak suh masak nasi,basuh beras sampai nin jeronih ayornye kata org perak..beras tu udoh ghope pulut..putih aje..
Penah lah bljar dgn anak jiran sblah umah mak dulu Nazra Azmi klu die ingat lagi lah,masa tu die pandai masak dah..buat sambey tumih ikan bilih kering kontang..sbbnye lupa bubuh ayor..masa tu rsenye form5 kot.hahaha...
Pastu keje duk asrama pulak,lagilah seme main beli aje..masak sadin pun xtau..tp lepas kwin,blajo la sikit2...jgn la redho je bila x pandai tu kan..
Jgn xtau lepas kwin pun kdg masak kdg jadi kdg x lah..takat nk makan tekak kat umah ni,lepas...sbb klu x pandai masak,xkan la en somi yg dulu bdn ala2 sado,dah x bape x jdi sado dah skng ni kan...kot die makan takat amik ati je xtau lah pulak...
Harini nk masak spesel..spesel ke ikan goreng dgn bayam tumis belacan dan sotong???
Sedap????Alhamdulillah,lepas lah takat nk mkn kami ank beranak kan

Pemanis mulut PENGAT LABU

RESEPI PENGAT LABU

💖½ BIJI LABU
💖½ BIJI KELAPA PARUT(AMIK SANTAN)
💖GULA MERAH/GULA PASIR
💖SECUBIT GARAM
💖2HELAI DAUN PANDAN

Potong labu kecil2 sebesar ibu jari,basuh dulu tau. Pastu masukkan seme bahan dlm periuk,letak atas dapur,dan masak..kacau selalu supaya santan x meruap...agak2 labu dah empuk,masak dah ler tu...hehehe

No comments:

Post a Comment